Sportmasage

In het voorjaar van 2011 heb ik mijn diploma sportmasseur gehaald, en graag wil ik mijn diensten aanbieden aan de Spartaan leden en hun relaties.
Het dagelijks bestuur heeft mijn idee met enthousiasme ontvangen. Met ingang van 25 oktober 2011 zal ik in de linker dames kleedkamer mijn praktijk gaan starten, op de dinsdag- en/of de donderdag avond tussen 18:00 en 21:30 uur. Omdat ik deze ruimte voorlopig  gratis mag gebruiken, bied ik de Spartaan leden € 5,00 korting aan per behandeling.

Voor afspraken SMS massage naar 06-13171083 en ik bel u z.s.m. terug om een afspraak te maken.

Massage en wielrennen.
Wielrennen en masseren gaan hand in hand. Masseren gebeurt vooral achteraf en heeft als doel om het afvoeren van de afvalstoffen uit de spieren te stimuleren. Er zijn ruwweg twee varianten.
Bij de ene variant (diepe massage) worden de spieren zo doorkneed dat aan het eind ook alle spanning van de spieren af is. Dit is vooral prettig na een zeer inspannende tocht wanneer er bovendien niet meteen de volgende dagen gepresteerd moet worden. Indien alle spierspanning wordt weggemasseerd heeft de fietser de volgende dag het gevoel dat hij zogezegd pap in de benen heeft en niet vooruit kan komen.

De andere variant is de massage waarbij de spierspanning grotendeels intact wordt gelaten en vooral de doorbloeding stimuleert om het lactaat dat door de verzuring tijdens grote inspanningen is opgebouwd op te ruimen. Deze variant wordt toegepast bij bijvoorbeeld rittenkoersen en Vier- of Zesdaagsen.


Masseren voor inspanning wordt ook steeds meer gedaan omdat voor het leveren van een prestatie het lichaam in de "prestatiestand" gebracht moet worden. Dit doe je door middel van een warming-up. Een sportmassage kan een warming-up niet vervangen, maar er wel een onderdeel van zijn. De spieren moeten onder meer op de juiste spierspanning worden gebracht en beter doorbloed worden. Deels kan dit met behulp van een sportmassage. Een massage voor inspanning heeft als doel een zo groot mogelijke doorbloeding in de bij de sport meest gebruikte spieren te verkrijgen wat de prestatie kan verhogen.
Een voorbereidende sportmassage kan door sporters, naast de fysieke voorbereiding, ook gebruikt worden om zich mentaal voor te bereiden op de te leveren sportieve prestatie.

Anamnese
Bij het eerste bezoek wordt er altijd een anamnese gedaan. Een anamnese is het inwinnen van informatie. De sportmasseur moet op de hoogte zijn van alle aspecten die van invloed kunnen zijn op de te geven massage. Het verleden van de (sport)man -vrouw, het heden, maar ook de toekomst zijn belangrijk.  Uit de anamnese kan blijken dat een sportmasseur u niet kan of mag behandelen.  Het anamnese formulier wordt door de klant, voor akkoord ,ondertekend.

Gehanteerde prijzen
Na een klein onderzoekje door mij op het Internet is gebleken dat de meeste (sport)masseurs een tarief per half uur hanteren. Bewust heb ik ervoor gekozen om hier van af te wijken en ik heb ervoor gekozen om een tarief per type behandeling te gaan hanteren. Want als we naar de kapper gaan betaalt u ook de behandeling, en niet de tijd dat de kapper met uw haar bezig is. Soms duurt de behandeling wat langer en soms wat korter afhankelijk van wat ik in uw spieren aantref.Klik hier voor de prijzen


Laatst aangepast op zondag, 23 oktober 2011 16:06
 
Banner