Verslag Kamp 2012

Jeugdkamp Spartaan 2012

Met de Spartaanjeugd gingen we op kamp naar Driebergen-Rijsselburgh van 7-9 september.

In de avond van 7 september kwamen we aan het Boshuis,ons verblijf voor het komende weekend.

Als kennismakingsspel deden we het welbekende heftige spel: ‘krantenmeppertje’.

Het werd een heftig spel waarbij Biko van Mil, Hugo Hoekjen ernstig letsel heeft aangebracht,met een opgerolde theedoek.

Na dit wilde spel,ging Geo ons een ‘spannend’ verhaal vertellen over de piramide van Austerlitz,hij werd hierbij geholpen door zijn charmante assistentes: Hannah,Stella en Ilse.

Na dit verhaal was het alweer bedtijd voor de jongste groepen. De ouderen werden meegebracht naar het bos voor een spooktocht. Eerst gingen we ons in groepjes verdelen en daarna gingen we het bos in. Eerst moest je een touw volgen en toen moest je onder een zeil door en als laatste zaklopen. Bij dit spel moest vooral het eerste groepje (Juul,Marit,Fleur en Jisse) hard gillen,omdat Marcel hen liet schrikken met het geluid van zijn zaklamp. Na het spel was het ook ‘bedtijd’ voor de ouderen. We gingen keurig onze Pyjama’s aandoen en lagen om 10.00 uur al te ‘slapen’. Dit was het einde van dag 1.

Dag 2, 8 September:

S’ochtends vroeg( om 8 uur) werden we gewekt door Dimitri. Om 9 uur hadden we ontbijt. Na het ontbijt hadden we nog even tijd om ons klaar te maken voor de fietstocht. Om 10 uur vertrok de A-Groep voor 73 km. Een paar minuten later vertrok de B-groep voor 64 km. Als laatste vertrokken de jongste groepen: de C1 voor 32 km en de C2 voor 33 km.

De fietstochten waren heel erg leuk en we waren ook echt niet moe van de fietstocht,zodat we s’middags een zeskamp konden spelen. Het hoogtepunt was het rondje om het huis met de buikschuifbaan. Het groepje wat uit eindelijk won en een grote snoepzak kreeg,was het groepje van: Luuk,Niels,Hannah en Juul. Na de zeskamp,was het tijd voor het diner,dat bereidt was door kok Ernst. Het eten was erg lekker: Wortelsoep als voorgerecht en Pasta als hoofdgerecht. Het toetje: VlaFlip viel ook erg in de smaak. Na het diner hadden we nog even vrije tijd.

Daarna was het toch echt tijd voor de Bonte Avond. Er waren dit jaar maar 5 acts,die allemaal erg leuk bedacht waren: Als eerste kwamen Marit en Fleur met het liedje ‘’Domino’’,Als tweede Biko en Max met hun improvisatieact over de bananententoonstelling. Als derde waren Hannah en Ilse aan de beurt met hun liedje ‘’ik neem je mee’’. Daarna was het de beurt aan boer Henk(Dimitri) en zijn assistent Stier Herman. Als laatste van de avond was de familie van der peet aan de beurt: Zij deden een grappig liedje. Hierna was het tijd om afscheid te nemen van 2 jeugdleden: Bibian en Sil,zij kregen allebei een cadeautje en een toespraak van Dimitri. Na de bonte avond was het tijd voor de jongste groep om naar bed te gaan.

De oudste groepen gingen mee het bos in voor het douanespel,hierbij moest je Glow in the dark staafjes naar de overkant brengen, zonder onderweg getikt te worden door de douane. Na het Douanespel was het bedtijd voor iedereen. Ook vandaag gingen we weer keurig op tijd slapen. Einde van dag 2.

 Dag 3, 9 september:

Dit was alweer de laatste dag van ons kamp in Driebergen. S’ochtends hadden we eerst ontbijt en daarna tijd om alvast in te pakken of je klaar te maken voor de klimtijdrit die vandaag gepland stond. Rond 10 uur vertrokken de groepen naar de plek voor de klimtijdrit. Het was een leuke,maar best lastige klim. Iedereen heeft zijn best gedaan en een goede tijd neer gezet. Na de klimtijdrit gingen we terug naar het Boshuis om op te ruimen en alles klaar te maken voor vertrek naar huis.


klimtijdrit trainingskamp


De uitslag van de klimtijdrit 9-9-2012

A1: Bibian 2:49, Steffie 2:42, Jeroen 2:23, Jan Wicher 2:47, Thomas 2:43, Joshua 2:37, Nienke 2:44, Jelle 2:57, Sil 2:37, Hugo 2:39

B1: Denise 2:58, Peter 2:51, Biko 2:47, Jisse 2:51, Hannah 2:59, Gijs 3:05, Marit 3:09, Fleur 2:53, Max Moesker 2:53

C1: Sam 3:07, Ilse 3:27, Luuk 3:33, Ted 3:01, Niels 3:35, Daan 3:04, Karel 3:29, Eefje 3:28, Max de Wit 3:18

C2: Thijmen 3:22, Sjoerd 3:39, Pieter 3:57, Stan 3:56, Willem 3:32, Luca 3:42


 Jisse, Biko en Hannah 
Banner