Amateurs & Sportklasse

De Amateurs & Sportklasse

Veel van onze renners rijden in deze klasse.

Amateurs

Het zijn meestal renners die niet op het hoogste amateurniveau willen/kunnen presteren of het zijn renners die op oudere leeftijd zijn begonnen met wielrennen. Voor deze groep worden veel criteriums georganiseerd en er zijn ook een aantal klassiekers, waar we regelmatig met een aantal van de Spartaan-renners aan deelnemen. Bij de Spartaan rijden zo’n 12 Amateurs. Arjen Hogenboom, houdt het  programma voor de Amateurs bij. Het jaarprogramma volgt spoedig. Het jaarprogramma volgt spoedig. Veel van onze amateurs (en sportklasse) rijden ook bij de Masters 40+.

Sportklasse

Voorheen de amateurs B, hier rijden vele renners die niet al te veel tijd hebben om te trainen en ook wat oudere renners. Er worden veel criteriums voor deze categorie georganiseerd. Bij de Spartaan rijden zo’n 20 renners in deze categorie. Floris van der Bas, houdt het programma voor de Sportklasse bij. Het jaarprogramma volgt spoedig.

Deze renners trainen en rijden de wedstrijden regelmatig samen. Op di. en do. rijden we gezamelijk de ZomerAvondCompetitie. Op zondagochtend rijden we vaak naar een van koersen van de ZoMoCo.

Daarnaast rijden we vele criteriums soms een klassieker, kijk voor het programma op het "rennersnieuws".

Houdt het twitterboard op onze site in de gaten ! Hier maken we vaak afspraken over gezamelijke wedstrijden.

Bij deze klassen kan je vanaf 1 januari van het jaar waarin je 19 wordt kan een meedoen.

Voor meer info vraag op di-avond bij het clubhuis naar een van de renners van het rennersbetuur:

Arjen Hoogenboom, Rogier Nelck, Theo Groen, Floris van der Bas of Jaap Spoor, of mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Klik hier voor uitgebreide informatie op de site van de KNWU-Zuid-Holland

Laatst aangepast op vrijdag, 04 maart 2011 21:54
 
Banner