Over de Spartaan


De Spartaan stelt zich ten doel om op een breed vlak aan een ieder de gelegenheid te bieden zich per fiets te ontspannen of in wedstrijdverband zijn sport te beoefenen. Iedere tak van de wielersport heeft binnen de vereniging zijn eigen afdeling met bestuur. Samen met het hoofdbestuur trachten deze afdelingen het maximale binnen iedere tak van de vereniging te bereiken.

Ook aan de gezelligheid besteden we de nodige aandacht. In ons prachtige clubhuis kan na een sportieve dag gezellig worden nagepraat. Het Sinterklaasfeest ontsnapt niet aan onze aandacht en dit wordt dan ook altijd op ludieke wijze gevierd. Het nieuwe jaar wordt traditiegetrouw geopend een gezellige nieuwjaarsreceptie.

De hele winter door worden er vossenjachten gehouden; iedere zondag, weer of geen weer. Er wordt wel gezegd: "wie eenmaal aan een vossenjacht heeft deelgenomen, kan niet meer zonder".

Het clubhuis wordt verhuurd voor vergaderingen en bijeenkomsten voor bedrijven en verenigingen. Hiervoor kunt u contact opnemen met de clubhuisbeheerder.

U zult zien dan De Spartaan alles onder één dak heeft.

Lees hieronder korte en algemene informatie (met name voor de jeugd).

De Spartaan
De Rijswijkse WielrenVereniging De Spartaan heeft een van de grootste jeugdafdelingen in de regio. De Spartaan heeft de laatste jaren verschillende landskampioenen voort gebracht. Bij de Spartaan kun je wielrennen, veldrijden en mountainbiken. Jongens en meisjes rijden met elkaar. Je kunt aan alle takken van de wielersport deelnemen.


Leeftijden
Je mag als jeugdwielrenner beginnen vanaf januari van het jaar dat je acht wordt. Er zijn zeven verschillende leeftijdscategorieën tot 1 januari van het jaar waarin je 15 jaar wordt. Daarna word je Nieuweling, twee jaar later Junior en ten slotte renner en misschien wel veteraan. We hebben nu zo'n 50 jeugdleden tussen de 7 en 14 jaar, verdeeld over 5 groepen.

Wielrennen
Wielrennen of beter gezegd wegwielrennen doe je op een traditionele racefiets. Het lijkt vaak niet zo maar wielrennen is wel degelijk een teamsport. Je kunt recreatief fietsen (op het parcours en op de openbare weg) maar je kunt ook meedoen met officiële wedstrijden. Hiervoor heb je een wedstrijdlicentie nodig. Nieuwsgierig?. Lees hier voor de wielrenverhalen.


Veldrijden
Veldrijden wordt steeds populairder. De Spartaan heeft zelfs een verlicht  veldrijdparcours voor de deur. Veldrijden doen we hoofdzakelijk 's winters, op gewone wielrenfietsen. Speciale banden en remmen zijn wel aan te bevelen.


Mountainbiken (MTB)

Bij de Spartaan kun je recreatief of in wedstrijdverband mountainbiken.  De momenteel 20  jeugdleden trainen het hele jaar in het Elsenburgerbos en in de winter ook op het verlichte veldrijdparcours. Meer over MTB

Eigen parcours
Voor de deur van het clubhuis liggen twee parcoursen los van de openbare weg. Een wegparcours en een veldrijdparcours. Het wegparcours is zo'n 1,5 km lang, op te delen in een ronde van 1000 en van 500meter.

Leenfietsen
Een wielrenfiets is best kostbaar. Als je nog niet weet of  wielrennen wel jouw sport is, kun je voor €50,- per half jaar een fiets bij ons huren. Aspirant MTB-leden mogen drie maal een fiets lenen. De fietsen moeten wel op de vereniging blijven.
Trainers en begeleiders
Bij de Spartaan zijn er gediplomeerde fietstrainers die training en les geven. Zo krijg je les in tactiek, behendigheid, schakelen, remmen, anticiperen etc. Ook handig voor op weg naar school. De trainers worden zo nodig bijgestaan door begeleiders.
Hier vind je de belangrijkste contactpersonen.Training(tijden)
Je hebt twee keer per week training.
Voor wegwielrennen:

- dinsdagavond en
- donderdagavond.

Voor de MTB:
- woensdagavond en
- zaterdagochtend.

De trainingstijden kunnen ‘s zomers en ‘s winters ietwat verschillen! Kijk voor een actueel overzicht bij de
trainingstijden.

Kleding
Net als andere verenigingen heeft de Spartaan ook clubkleding. Je kunt tegen gereduceerde prijzen een basispakket aanschaffen (€20,- per kledingstuk).  Daarnaast is tegen kostprijs onbeperkt kleding aan te schaffen. In wedstrijden ben je verplicht in de clubkleding te rijden. Lees hier het kledingvoorschrift.
EEN HELM IS TIJDENS WEDSTRIJDEN, TRAININGEN EN TOCHTEN  VERPLICHT!!

 

 


Contributie
De contributie bedraagt ongeveer  € 65,- per jaar. Het hangt af van de opties waarvoor je kunt kiezen. Naast de contributie heb je ook een basislidmaatschap van de KNWU nodig (€7,50). In de tabel met de contributie prijzen vind je een actueel overzicht.

Wedstrijden
Wil je in wedstrijdverband wielrennen dan moet je in clubkleding rijden en een licentie van de KNWU hebben (+ € 30,-). De wedstrijden zijn vooral in de weekenden, zowel in de buurt als door het hele land.
Vrijwilligers
De Spartaan is een bloeiende vereniging met ruim 400 leden. Alle activiteiten worden verricht door vrijwilligers. Vooral bij de jeugd worden activiteiten met veel plezier door de ouders georganiseerd.
Clubhuis
Ons clubhuis is gevestigd aan de Lange Kleiweg 116, Rijswijk.


Er is ruime parkeergelegenheid. We hebben een gezellige kantine, kleedkamers met douches, een spinningruimte en een wieler- en veldrij-parcours voor de deur. Klik hier voor de locatie.

Kennismaken en lid worden?
Lijkt je het leuk om bij de Spartaan te gaan fietsen? Kom dan eens kennismaken. De eerste vier weken kun je kosteloos kennismaken met de sport en de vereniging. Je mag meedoen met de trainingen. Als je nog geen fiets hebt, kun je er bij ons een lenen. In overleg met de trainer vraag je het definitieve lidmaatschap aan via
het aanmeldformulier.


Laatst aangepast op zaterdag, 01 december 2012 23:45
 
Banner