Mountainbike

Mountainbiken bij de Spartaan
Wil je jezelf klaarstomen om wedstrijden te rijden, je conditie op peil brengen om lekker te kunnen toeren of wil je erachter komen of mountainbiken iets voor jou is?
Bij de Spartaan kan iedereen meetrainen op zijn eigen niveau!
Je ontmoet mensen om samen mee te trainen, ideeën mee uit te wisselen, om je passie voor het fietsen mee te delen. Je kunt veel van elkaar leren en jezelf overtreffen door de uitdaging aan te gaan met andere MTB-ers.

Training
Zodra de zomertijd is ingegaan trainen we elke week dinsdag van 19.00 tot 20.30 in het Elsenburgerbos en in de winterperiode vanaf oktober trainen we om 19.30 mee met de veldrijders (klik hier voor pagina veldrijders). We verzamelen altijd bij het clubgebouw. Alle niveaus trainen mee, van geen tot veel ervaring. Doel van de training is dat je leert hoe je kunt werken aan techniek, kracht en snelheid, met plezier mee rijdt en genoeg uitdaging vindt.
De MTB Jeugd (tot 17 jaar) traint op woensdagavond van 19.00 tot 20.30!

Extra training en marathons
Veel mountainbikers fietsen toertochten of marathons of trainen op zichzelf. Regelmatig wordt onderling afgesproken om samen te trainen en ook vanuit de Spartaan wordt een aantal trips georganiseerd:

Dagtrips
We proberen elke maand een zondag met elkaar een parcours te rijden op maximaal 1½ uur vanaf de Spartaan. Tijdens de dagtrips gaat altijd een trainer mee om te zorgen dat iedereen wat leert, plezier heeft en uitgedaagd wordt.

Weekendtrips
Een weekendtrip omvat 1 tot 3 overnachtingen in een huisje in de buurt van een marathon zoals de Bart Brentjens Challange of bijvoorbeeld een trainingsweekend in de Ardennen.

Klik hier om de activiteitenkalender van de MTB te bekijken en ervaringen te lezen van MTB-ers die zijn meegeweest!


Vragen of aanmelden voor een proeftraining?
Wil je gewoon een keer komen meetrainen om eens te kijken of mountainbiken wat voor jou is? Hartstikke leuk! Je kunt drie keer vrijblijvend meetrainen. Als je daarna mee wilt blijven trainen wordt wel van je verwacht dat je lid wordt. Let op! Stroom je later in het seizoen in, dan is het belangrijk dat je goed zelfstandig met de groep mee kunt komen en wordt een bepaald niveau van conditie en vaardigheid van je verwacht. De trainers kijken tijdens je proeftraining of je met de groep mee kunt of beter volgend seizoen kunt instromen!
Stuur een mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  of bel met Rene Buitenhek 06-18976244 of Emily Spitsbaard 06-41211705.

Voor de jeugd: Jos Luijten: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of Nicole de Graaf: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


Mountainbikewedstrijden en licenties
Je kunt meedoen aan mountainbike wedstrijden, met en zonder licentie. Er zijn 3 soorten wedstrijden; internationaal, nationaal en regionaal. Verder zijn er wel eisen die aan jou en je fiets gesteld worden. Hierover kun je meer terug vinden op de website van de KNWU.
Als je wedstrijden wilt meefietsen kun je een licentie aanvragen. Dit moet je zelf doen nadat de Spartaan je heeft aangemeld bij de KNWU, waarna je van hun een inlogcode en password krijgt. Dan kun je je eigen licentie aan vragen. Houd rekening met een eventuele sportkeuring die je moet doen voor je een licentie kunt aanvragen. 

> www.knwu.nl (site van de KNWU voor wedstrijdinformatie) 
> www.mtbsport.nl en www.mountainbike.nl (wedstrijdinformatie en algemene informatie)

Laatst aangepast op zaterdag, 23 maart 2013 07:47
 
Banner