Jeugd | training
Training Wielrennen in Maart!

Dinsdagavond

  • 18:00 - 18:45 uur
    wegtraining jongste groep (C1 en C2)

  • 18:45 - 19:45 uur
    wegtraining midden- en oudste groep (A en B)

Donderdagavond

  • 18:30 - 19:30 uur

wegtraining midden- en oudste groep (A en B)

Dit schema is geldig tot aan de zomertijd (30-31 maart)


Gaat de jeugdtraining door?

Met een mooie wielerbaan en de goede verlichting gaat de jeugdtraining vrijwel altijd door, maar soms moeten we toch een training afblazen. Onderstaand een korte uitleg hoe wij tot dit besluit komen:

Kinderen zijn geen volwassenen in zakformaat. De fysiologie van kinderen verschilt van die van volwassenen. Kinderen koelen gemakkelijker af, omdat hun lichaamsoppervlak relatief groter is in vergelijking met hun omvang. Je verliest warmte met je oppervlakte, dus een kind koelt veel sneller af (dit geldt overigens ook voor opwarmen).

De bedoeling van trainen is dat je er beter van wordt! Als je één week gaat trainen en je hebt drie weken nodig om bij te komen was dat niet zo slim.

Ook kijken we naar het moment in het jaar en in het wielerseizoen. Zeker in de winter is het niet alleen de regen maar ook de combinatie met temperatuur en wind die meespelen.

De beslissing om te trainen willen we niet te vroeg maar ook niet te laat op de dag nemen daarom besluiten de trainers in goed overleg met het jeugdbestuur om ongeveer 17:00 uur of de training doorgaat.  Als de jeugdtraining niet door gaat krijgen alle leden en aankomende leden een sms. Heb je deze een keer niet ontvangen en ben je helaas voor niets naar de vereniging gekomen geef dan je telefoonnummer door aan Hans Hilbers.

DimitriLaatst aangepast op zondag, 03 maart 2013 19:18
 
Jeugd Mountainbike training                                  


 Jeugd Mountainbike training

  • Woensdag: 19.00 - 20.15 uur (in het veld)
  • Zaterdag: 10.00 - 11.15 uur
Laatst aangepast op zondag, 18 november 2012 23:19
 


Banner